2013. május 29., szerda

Reszelt almás, nem szokványosan.



Frissen, tálalva.


Mikor előkerül a mérleg, tudom, süti születik. Így történt a hétvégén is, mivel Nejem kétféle almás sütivel lepett meg bennünket. Az egyik, a legismertebb almás süti, az almás kocka (almás pite) volt, a másik a következőkben ismertetett finomság.



Ez is ekkor készült. Az almás pitéről
szóló írást itt megnézheted.
Mindketten kísérletező kedvűek vagyunk. Blogjaimban, számtalanszor adtam tanúbizonyságát annak, hogy nem szokványosan készítek bizonyos ételeket. Ha nem kísérleteznénk, talán még mindig a kőbaltánál tartanánk. (de jó, hogy nem így van) Nejem, hasonló anyagból van gyúrva, mint én. Tán ezért vagyunk együtt, 33 éve.
Az alma adott volt, így Nejem a szokványos süti mellé csinált egy alternatív almást is. Már így is készült. Gondos válogatás után elővett, a széles recept gyűjteményéből kettőt, azzal a határozott céllal, hogy el is készíti. 
Szemben velem, Ő mindent grammra kimér. Igaz, én ritkán készítek édes sütiket, és a többi ételemhez nincs szükség pontos adagolásra. Azért mindig belevisz némi csavart, ami ebben az esetben is megtörtént.




A készítés menete.
Lássuk, mit tett bele:

4 tojás, 1/2 bögre cukor, 1/2 bögre napraforgó olaj, 1/2 bögre liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 2 db alma reszelve, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 marék mazsola, 2 tojás fehérje felverve.

Így készítette:

A hozzávalókat, a mazsola, és az alma kivételével összerobotolta, majd belekeverte a  reszelt almát, és a mazsolát is. 
Előmelegített sütőben, 20 percig sütötte 180 fokon, majd tűpróba után, a tetejére simította, a felvert tojásfehérjét. Ezután, felső sütéssel, addig pirította, míg a fehérjén karamell színű kéreg nem keletkezett.







Ezzel a képpel, még adós vagyok. Így került rá a hab.


Tudom, mindenki azonnal kíváncsi a végeredményre. Ha megvárjátok, hogy kicsit hűljön, sokkal könnyebb lesz szeletelni!
Figyelem! A szabadalom, nincs levédetve! Nyugodtan készítsétek el, saját konyhátokban is. A sikert garantálom!



A végeredmény, igazi afrodiziákum.



1 megjegyzés: